carbune de lemn

Producția de cărbune de lemn

Definiția și aplicația produsului

Cărbunele este un material format din aproape 100% carbon. Este cunoscut mai ales ca un tip de combustibil ecologic și eficient: nu poluează atmosfera cu fum caustic, iar mâncarea este gătită pe ea foarte repede. Dar cărbunele este folosit nu numai în viața de zi cu zi, dar a găsit o aplicare largă și în industria metalurgică și chimică. De asemenea, servește ca aditiv pentru hrana animalelor și materialelor izolante în construcții.

Există mai multe tipuri de cărbune:

• negru – din lemn moale (aspen, tei, salcie, arin și plop);

• alb – din roci dure (mesteacăn, stejar, carpen, ulm etc.);

• roșu – produs de cărbune moale (conifere).

Trei grade de cărbune (de la cel mai mare) se disting prin calitate: A, B și C.

Producție Vânzările de cărbune pot fi o sursă de venit decent. Doar cafenelele și restaurantele ard aproximativ 4 tone de cărbune pe sezon. Și câți fani merg la pescuit sau la un picnic? În plus, această afacere nu necesită costuri exorbitante și producție complexă.

Tehnologia de producție: echipamente și materii prime

Producția de cărbune se bazează pe procesul de piroliză (arderea lemnului fără oxigen). Pentru aceasta se folosesc cuptoare cu combustibil (retor), care sunt mobile și staționare. Ele constau dintr-o cameră care execută operații de ardere și uscare. Principiul de bază al funcționării este că gazele cu ciclu combinat emise în timpul arderii cărbunelui sunt transferate în cuptor și arse, dând căldură suplimentară.

Procesul în sine este următorul: materiile prime din lemn sunt introduse manual sau automat în buncărul de încărcare. Când senzorii arată că cărbunele este ars și uscat, acesta este descărcat și lăsat să se răcească. În plus, produsul este zdrobit sau brichetat și ambalat în pungi de hârtie sau polietilenă.

Pentru materiile prime folosiți orice deșeuri de lemn: cânepă, noduri, deșeuri din producția de mobilă. Puteți stabili contact cu silvicultorii locali care produc anual lemn. Rumegusul și turbă sunt, de asemenea, potrivite. Consumul de materii prime pe tona de produse: mesteacăn – 7-8 metri cubi. m., rase cu frunze moi – 11-12 metri cubi. m.

Cameră și personal

Sala de producție ar trebui să fie amplasată în zona suburbană sau în afara orașului. Un cuptor are nevoie de un teren deschis. Suprafața totală cu depozite de produse va fi de aproximativ 200 de metri pătrați. m. Întreținerea echipamentelor nu necesită muncitori cu înaltă calificare. Numărul total de personal este de 2-3 persoane. Veți avea nevoie, de asemenea, de un contabil, manager și paznic.

cheltuieli

Investițiile constau în următoarele costuri:

1. Echipament:

• cuptor de cărbune;

• cântare electronice; vezi pe https://altebo.ro/produse/

• generator electric;

• ferăstrău de lanț ;

• un dispozitiv hidraulic pentru împărțirea lemnului de foc, un despărțitor ;

2. Materii prime :

• lemn de foc tocat ;

• saci pentru ambalare ;

3. Salariu pentru personal ;

4. Înregistrare;

5. Închirierea spațiilor ;

6. Cheltuieli de transport, publicitate și alte cheltuieli.